Inicio Menorca Menorca celebra el Dia de les Illes Balears amb més de 40...

Menorca celebra el Dia de les Illes Balears amb més de 40 activitats

El Consell Insular de Menorca, en col·laboració amb el Govern de les Illes Balears, tots els ajuntaments de Menorca i diverses entitats de l’illa, ha preparat un extens programa d’actes per celebrar la festivitat de l’1 de març, Dia de les Illes Balears. En total són 44 les activitats que els municipis acolliran des del 25 de febrer fins al 9 de març, amb diferents opcions per a tots els gustos i edats. 

El Consell Insular de Menorca aposta, en aquesta ocasió, per potenciar les activitats esportives, culturals i el talent artístic local. D’aquesta manera, curses, caminades i jocs fomentaran l’esport per tota l’illa amb 10 activitats diferents que es duran a terme durant els propers dies. La cultura engloba 20 actes, dels quals 5 són per a infants. D’altra banda, les actuacions musicals i ballades de grups folklòrics seran presents a 9 espectacles, seguint així el fil conductor del Consell Insular de promoure la cultura local amb concerts i grups de música de l’illa.

MÁS:  L'Agència Menorca Reserva de Biosfera instal·la una exposició sobre la posidònia a la terminal d'arribades de l'aeroport de Menorca

Divendres, 1 de març, se celebrarà una cercavila pels 90 anys dels gegants de Maó, en Tomeu i na Guida, al centre de la ciutat a partir de les 11.30 h. Diumenge, 3 de març, a l’Hipòdrom de Maó es faran les carreres de trot Dia de les Illes Balears. A Ciutadella s’ha programat un concert al Teatre Casino 17 de gener per part de Dani Juanico, Xafogor i Maria Florit dia 1 de març i, posteriorment, el 2 de març, es presentarà el llibre Sa cuina de ca n’Squella, de Bep Al·lès, al Museu de Can Saura.

Altres localitats com Alaior també oferiran una cercavila pel centre amb gegants a partir de les 11 h i un posterior concert musical a la plaça de la Constitució a càrrec de A Romandre. De la mateixa manera, l’activitat esportiva també serà un dels plats principals del dia festiu i a Ferreries es durà a terme la XII Cursa Camí Reial de Ferreries, a benefici del TDAH de Menorca.

MÁS:  Els Bombers de Menorca organitzen una recollida solidària de regals

Es Mercadal i Fornells acolliran, per exemple, glosat i ballades folklòriques. Es Castell tindrà una demostració de doma menorquina i una actuació musical del grup Entonats. A Sant Lluís, en canvi, s’ha programat un concert infantil de Pinyeta Pinyol i un tast de sidra i formatge, entre d’altres. Finalment, es Migjorn Gran acollirà un contacontes i glosat.

*Aquesta nota inclou el programa*

Maó, 23 de febrer de 2024
 


- Te recomendamos -
Artículo anteriorResponsables del Consorci de Residus i Energia de Menorca visiten la planta de reciclatge d’envasos de vidre TMA Recicla de la mà d’Ecovidrio
Artículo siguienteAvances significativos para el colectivo senior tras dos años del protocolo de la Banca