Inicio Baleares Les operacions quirúrgiques programades als hospitals públics augmenten en 615 en el...

Les operacions quirúrgiques programades als hospitals públics augmenten en 615 en el primer mes de l’any

Les operacions quirúrgiques programades als hospitals públics de les Illes Balears han augmentat en 615 en el primer mes de l’any. Concretament, el mes de gener de 2024 es van dur a terme 4.797 operacions, respecte a les 4.182 registrades en el mateix període de l’any anterior. Aquest increment suposa un 14,7 % més d’activitat quirúrgica programada.
Amb relació a les consultes amb l’especialista, els centres hospitalaris varen registrar durant el mes de gener d’enguany un total de 38.521 consultes, una xifra que suposa un augment d’un 9,9 % respecte a les 35.521 registrades el gener de 2023. En aquest sentit, el Servei de Salut treballa des de fa mesos en diferents línies d’actuació per tal de millorar les llistes d’espera, com ara la priorització de la jornada extraordinària. En el cas de les consultes externes, la jornada extraordinària va passar de 6.864 consultes el mes de gener de l’any passat a 8.212 el mes de gener d’enguany.
Les urgències també varen augmentar respecte al 2023. Si el mes de gener de l’any passat es registraren un total de 40.602 urgències, enguany aquesta xifra es va situar en 41.664, la qual cosa significa un augment d’un 2,6 %.
Salut treballa intensament des de fa mesos en el desenvolupament del Pla d’Abordatge Integral de Llistes d’Espera, amb l’objectiu de reduir el nombre de pacients pendents d’una consulta amb l’especialista o d’una intervenció quirúrgica i d’augmentar l’eficiència dels recursos sanitaris de què disposa.

MÁS:  La Conselleria d'Educació i Universitats obre el termini per inscriure’s a les proves lliures per obtenir els títols de tècnic i de tècnic superior de formació professional

- Te recomendamos -
Artículo anteriorTurisme, Cultura i Esports, a través de programa “Viu la cultura”, continua amb el cicle de concerts didàctics amb «Un món de sons»
Artículo siguienteEl conseller Antoni Vera lliura el Premi a l’excel·lència acadèmica pels estudis d’Ensenyaments Artístics Superiors a Maria Assumpció Janer