Inicio Baleares Salut inicia les negociacions amb els sindicats per recuperar la carrera professional

Salut inicia les negociacions amb els sindicats per recuperar la carrera professional

El Servei de Salut ha convocat la Mesa Tècnica de Sanitat, en què hi ha representants de tots els sindicats, per iniciar les negociacions per recuperar la carrera professional dels treballadors, congelada des de l’any 2018. A la reunió han assistit el director general del Servei de Salut, Javier Ureña; la directora de Recursos Humans, Margalida Bujosa; la subdirectora de Relacions Laborals, Verónica Segura i el subdirector de Recursos Humans, Juan José Terrassa. Així mateix, hi ha pres part representants de les organitzacions UGT, SIMEBAL, SATSE, CSIF, CCOO i USAE.
 
La consellera de Salut, Manuela Garcia, va manifestar en la compareixença que el Govern s’ha compromès a reactivar la carrera professional al llarg de 2024. Així mateix, va detallar que el capítol 1 del pressupost del Servei de Salut per a aquest exercici rebrà una aportació econòmica extra per a la seva aplicació en 2024.
 
A la Mesa Tècnica es negociarà durant les properes setmanes amb els agents socials la planificació de la reactivació de la carrera professional, així com la quantificació del pagament dels endarreriments, o la planificació de l’obertura ordinària d’aquesta.
 
La carrera professional és un dret dels treballadors reconegut per llei que retribueix la formació contínua i la promoció dels professionals valorant el desenvolupament i la capacitació d’acord amb els principis d’igualtat, mèrit i capacitat.
 
Segons dades del Servei de Salut s’estima que des del 2018 hi ha uns 10.000 professionals que no han pogut pujar de nivell i aproximadament 4.000 professionals als quals no se’ls ha reconegut el dret.

MÁS:  La Conselleria d’Educació i Universitats tanca l’edifici de primària del CEIP Es Putxet de Selva

- Te recomendamos -
Artículo anteriorLa Conselleria d’Educació i Universitats rebutja el pla de finançament del Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats per a l’aplicació de la Llei Orgànica del Sistema Universitari
Artículo siguienteMedi Natural retira els munts de restes de posidònia acumulats de fa dècades a s’Arenal de sa Ràpita, al Parc Natural Maritimoterrestre es Trenc – Salobrar de Campos, i els retorna a la mar