Inicio Baleares La Conselleria d’Educació i Universitats convocarà la primera comissió tècnica de desburocratització...

La Conselleria d’Educació i Universitats convocarà la primera comissió tècnica de desburocratització per alleugerir les tasques dels docents

El conseller d’Educació i Universitats, Antoni Vera, ha assistit avui al IV Congrés de la Federació de Directives i Directius de Centres Públics d’Educació Infantil i Primària (FEDEIP) celebrat a l’illa d’Eivissa i al qual hi acudeixen directors d’arreu de l’estat espanyol. A l’acte també hi ha assistit el president del Consell d’Eivissa, Vicente Marí; el director territorial d’Educació a Eivissa i Formentera, Juan Álvarez; la presidenta del Consell Escolar de l’Estat, Encarna Cuenca; el president de FEDEIP, Jorge Delgado, i la presidenta de l’Associació de Directors i Directores d’Infantil i Primària d’Eivissa i Formentera, Fina Colomar,
El Congrés se celebrarà durant tota la jornada d’avui i també de demà i es tractaran temes com la intel·ligència artificial, les mentories i la professionalització de la direcció dels centres educatius.
En el decurs de l’acte inaugural en el qual ha participat el conseller Antoni Vera, aquest ha anunciat que la pròxima setmana, el dijous 22 de febrer, se celebrarà la primera comissió tècnica per tractar la desburocratització de les tasques dels docents. “Els docents han de dedicar la major part del seu temps a pensar com ensenyar, quins recursos emprar o com treballar la diversitat a l’aula, no en fer tasques administratives” ha assenyalat Vera.
El conseller ha indicat que “una de les demandes dels equips directius és la reducció de la burocràcia i un compromís és reduir-la el proper curs escolar”. Així, a través de la comissió tècnica de desburocratització, Antoni Vera ha dit que “es tractaran tots els processos burocràtics per estudiar de quina manera se poden reduir i agilitzar”.
Està previst que en els pròxims dies la direcció general de Personal Docent i Centres Concertats convoqui la primera comissió tècnica de desburocratització a la qual assistirà inspecció educativa, representants sindicals dels centres públics i concertats, a més de representants de les associacions de directors dels centres públics i concertats.
Visites als centres d’Eivissa
Aprofitant la seva presència a l’illa d’Eivissa, el conseller d’Educació i Universitats, Antoni Vera, i el director territorial d’Educació a Eivissa, Juan Álvarez, continuarà amb les visites als distints centres escolars per a la posterior redacció del Pla d’Infraestructures 2024-2027.
D’aquesta manera està previst que el conseller Vera visiti i es reunixi amb l’equip directiu de l’Escoleta Pública Can Nebot al municipi de Sant Josep de sa Talaia, el CEPA Sant Antoni de Sant Antoni de Portmany, el Conservatori Professional de Música d’Eivissa i Formentera i el CEIP Sant Rafel.
 

MÁS:  La Comissió de Cogestió de la Pesca Recreativa farà partícip el sector de la gestió i de la presa de decisions per millorar la governança d'aquesta activitat

- Te recomendamos -
Artículo anteriorL’IBISEC treu a licitació la reforma i l’ampliació amb un menjador del CEIP Costa i Llobera de Pòrtol
Artículo siguienteLa Conselleria de la Mar i del Cicle de l’Aigua impulsa un projecte de monitoratge en el clavegueram de Formentera per a combatre la salinitat