Inicio Baleares Lafuente exposa avanços i estratègies en la gestió hídrica durant la seva...

Lafuente exposa avanços i estratègies en la gestió hídrica durant la seva participació a la Junta Insular d’Aigües d’Eivissa

El conseller de la Mar i del Cicle de l’Aigua, Juan Manuel Lafuente, ha participat aquest matí en la Junta Insular d’Aigües d’Eivissa, celebrada en la seu del Consell Insular, en la qual s’han abordat les actuacions en curs i projectes futurs per a la gestió i sostenibilitat de l’aigua a l’illa. La trobada ha comptat també amb la participació del president del Consell Insular d’Eivissa, Vicente Marí; el director general de Recursos Hídrics, Joan Calafat, i el gerent de Abaqua, Emeterio Moles.
Durant la Junta s’han abordat temes crucials com la presentació del fons finalista per al finançament de la política hidràulica, la situació actual de recursos i escenaris de sequera per a l’any 2024 i l’inici de la revisió del Pla Especial d’Actuacions en Situació d’Alerta i Eventual Sequera de les Illes Balears. També s’ha informat els assistents sobre les inversions en el Cicle de l’Aigua de la Agència Balear de l’Aigua i la Qualitat Ambiental i s’han presentat les línies estratègiques del Pla de Gestió Sostenible de l’Aigua. “El gran repte és garantir el subministrament en una situació complicada com la que tenim, amb una capacitat de dessalació insuficient per a cobrir la demanda”, ha ressaltat Lafuente.
Posteriorment, a les 13 hores, s’ha fet una visita a l’EDAR de Santa Eulària des Riu, on el conseller de la Mar i del Cicle de l’Aigua ha recordat el pla d’inversions previst pel Govern per a 2024 a Eivissa, que supera els 20 milions d’euros.
Entre les inversions més importants, destaca precisament la renovació de l’emissari de l’Estació Depuradora de Santa Eulària, marcant un pas endavant en la modernització de les infraestructures hídriques de l’illa. “Estem compromesos amb millorar la qualitat de l’aigua i la seva gestió, garantint així un futur sostenible”, ha afirmat el conseller. 
La col·laboració en la posada en marxa de la bassa de reg de Sa Rota és un altre dels projectes destacats, el qual, juntament amb la fase de projecte de l’Ampliació de la Dessaladora de Santa Eulària des Riu, simbolitza l’esforç conjunt i la innovació en la gestió del cicle de l’aigua. “Aquestes accions reflecteixen el nostre compromís no sols amb la millora de les infraestructures hídriques, sinó també amb el desenvolupament de noves estratègies per a enfrontar els reptes de la sequera i la demanda creixent d’aigua”, ha destacat Lafuente.
Aquestes accions subratllen el compromís continu amb el proveïment d’aigua a Eivissa, a través d’una gestió eficient, sostenible i innovadora, enfront dels desafiaments presents i futurs.

MÁS:  La Conselleria d’Educació i Universitats convoca els ajuts de promoció de l'excel·lència acadèmica per a alumnes de les Illes Balears que han finalitzat els estudis oficials d’Ensenyaments Artístics Superiors

- Te recomendamos -
Artículo anteriorEl Govern de les Illes Balears posa en marxa el seu nou canal de WhatsApp
Artículo siguienteEl Govern sol·licita al Consell Superior d’Esports el finançament del 100% del cost del trasllat a la península dels esportistes i clubs de Balears