Inicio Menorca El president del Consell Insular i la consellera d’Economia donen suport a...

El president del Consell Insular i la consellera d’Economia donen suport a les empreses menorquines a Bisutex

El president del Consell Insular de Menorca, Adolfo Vilafranca, i la consellera d’Economia i Serveis Generals de Menorca, María Antonia Taltavull, han visitat aquest dijous, 8 de febrer, la fira Bisutex, a Madrid, on les empreses menorquines de bijuteria tenen l’oportunitat de donar a conèixer la seva feina.

El president i la consellera han volgut donar suport a les sis empreses menorquines participants en la fira, que està organitzada per l’Associació Espanyola de Fabricants de Bijuteria (SEBIME) i s’ha inaugurat avui al recinte firal d’IFEMA.

En concret, les empreses menorquines participants són: Anga Bisuteria, Inbime-Mahón, Estampadora Mahonesa, Mir Fornituras, Roman Camps i Vanderly. Totes seran presents a IFEMA fins al diumenge vinent, 11 de febrer, dia de clausura de Bisutex.

“Donem tot el suport al sector bijuter de Menorca. Creiem que la indústria és molt important per a diversificar l’economia de l’illa. La bijuteria és un sector no estacional, que dona feina tot l’any”, ha explicat el president del Consell Insular de Menorca. “Menorca és un referent bijuter, i les empreses de l’illa són molt competitives internacionalment. A més, han fet un gran esforç per ser mediambientalment sostenibles”, ha afegit Vilafranca.

MÁS:  El Consell Insular de Menorca, el Govern balear i el sector lacti signen nous compromisos amb la tercera edició del Pla PROVILAC

En l’actualitat, SEBIME té 37 empreses menorquines enregistrades. Dins d’aquest grup d’empreses s’inclouen totes les relacionades amb el sector del metall, tant de bijuteria com també de components, articles de regal o serveis pel mateix sector.

El Consell Insular de Menorca, a través del departament d’Economia, suporta la indústria bijutera a través de tres línies principals: “La primera, un ajut nominatiu a l’Associació de 70.000 euros per promoció, fires, gestió i formació. De la mateixa manera, el departament d’Economia també ofereix una línia d’ajut al sector productiu de Menorca, aproximadament d’un milió d’euros anuals, al qual les empreses bijuteres de l’illa tenen accés”, ha afirmat la consellera d’Economia i Serveis Generals de Menorca. “En tercer lloc, el Consell finança amb 68.000 euros, a través de la Cambra de Comerç, la contractació d’un servei de seguretat sense arma i amb gos detector d’explosius a l’aeroport de Menorca”, ha afegit Taltavull. Aquest servei es fa a petició de SEBIME i d’altres empreses de transport per tal que no sigui necessari obrir manualment les mercaderies opaques que no puguin ser identificades mitjançant el procediment d’escanejat ordinari.

MÁS:  El Consell Insular, a través del programa Salut Jove, inspira als alumnes de Batxillerat i del Conservatori amb dos tallers d'òpera

Bisutex celebra aquests dies la primera fira de les dues que es realitzaran aquest any 2024. En aquest primer contacte es presenten les propostes per a la temporada Primavera-Estiu, una oferta innovadora i prescriptora de tendències on les marques líders del sector poden obrir noves oportunitats de negoci i on ofereixen continguts enfocats al desenvolupament de la digitalització, innovació i sostenibilitat, donant suport a joves dissenyadors i empreses emergents. Al setembre tindrà lloc la segona fira amb propostes per a la temporada Tardor-Hivern.

Aquest dijous, aprofitant la visita a Bisutex, el president del Consell Insular i la consellera d’Economia i Serveis Generals també s’han reunit amb responsables de l’ICEX. Entre ells amb la directora de Moda i Indústries Culturals, Carmen Jordán.

MÁS:  El departament d'Economia i Serveis Generals edita un calendari dedicat al producte local i als oficis artesans

- Te recomendamos -
Artículo anteriorUnicaja Fundación estrena identidad visual
Artículo siguienteEl tiempo para hoy en Palma, 9 de febrero de 2024